Het inschatten van je maat online

Zo is het goed en het correct inschatten van de juiste maat online nog best lastig. Natuurlijk heb je tegenwoordig al een aantal websites die het een stuk voor jou doen. Dit houdt in dat ze vragen wanneer je iets terugstuurt waarom dit is. Zoals je het niet past zei in het systeem zien dat dit niet de juiste maat was. Vaak zul je dus daarna ook de juiste maat bestellen. Dit kan dus alleen als je al vaker bij de website in kwestie wat hebt besteld.

Wat kun je doen?

Kijk naar de maat die het model aanheeft, zo kun je inschatten hoe de maten van het bepaalde merk of van het bepaalde kledingstuk. Dit werkt vooral als je zelf rond de maten van de modellen zit. Maar het geeft je wel een idee van inschatten als je hier niet bij in de buurt van zit.

Merken kennis

Na een tijdje weet je ongeveer welke merken kleiner uitvallen en welke niet. Bijvoorbeeld je weet welke maten je hebt in bepaalde merken zoals in een geisha jurk of nike legging. Dan kun je kijken op forums welke maten vergelijkbaar zijn qua maten. De vergelijking zal natuurlijk nooit precies zijn maar het geeft je een grotere kans dan de gok te nemen.

Meerdere maten bestellen is natuurlijk de makkelijkste optie maar dit is niet een optie die wij allemaal kunnen maken. Als de website geen terugstuur optie heeft of jij geen optie hebt om in de buurt het terug te sturen.

Bron: Express wear