Zo Herken Je De Narcist

Narcisten zijn erg hinderlijke mensen maar weten vaak goed te verbergen dat hun narcisme het probleem is en zullen je eindeloos op dwaalsporen zetten of om de tuin leiden. Hier zijn wat korte manieren om een narcist te herkennen.

Narcisten vinden zichzelf vaak beter dan anderen en zullen niet bang zijn dat mede te delen. Soms bijna verstopt, maar vaak ook open en bloot zullen ze zichzelf complimenteren en dat doen ze vaak door zichzelf te vergelijken met anderen die ze als minder zien. ”Ik zie er nog zoveel beter uit dan haar, en zij is wel twee jaar ouder dan ik!” is niet ongehoord. 

Hun leven is ook een eindeloze zoektocht naar aandacht en liefde. Hun hele wereld draait om zichzelf en ze zullen zoveel mogelijk mensen zoeken die dat ook vinden. Ze zijn opzoek naar bevestiging van hun wereldbeeld, namelijk dat zij perfect zijn en de enige zijn die gelden.

Ze hebben ook een grote behoefte voor macht. Van de kleine dingen zoals de broek aan hebben in een huishouden, naar grote dingen zoals een baan in de politiek hebben. Ze vinden zichzelf daar ook uiterst geschikt voor en vinden dat zij die taak het beste uitvoeren. Een slechte kwaliteit in politici is geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben en dat is een probleem waar narcisten mee kampen. Ze schuiven de schuld altijd af op een ander en ook al is het overduidelijk het is zeker niet hun fout.

Bovendien zijn narcisten ook niet empathisch wat tot narigheid kan uitlopen. Ze hebben geen enkel begrip voor gevoelens (behalve die van zichzelf, die zijn extreem belangrijk!) en zullen dan ook slecht reageren op emoties die je ze voor legt. Die vinden ze namelijk maar lastig en dat ze in de weg zitten, wat ze liever niet hebben.