Zonder pijn de weg op!

Autostoelen vind je in allerlei soorten en maten, maar ook gebaseerd op prijs en ergonomische beloften. Hoe luxe de auto zelf ook mag zijn, het zitten in een autostoel is niet altijd even luxe voor je rug! In dit artikel geven wij de drie meest belangrijke tips om rugpijn tijdens en na het autorijden zoveel mogelijk te voorkomen!

Tip 1: Rijd niet te lang aan een stuk door

Vooral voor de rijders die regelmatig lange afstanden moeten leggen of op vakantie gaan: langdurige autoritten zorgen voor een vermoeide en/of stijve rug. Het is daarom niet alleen belangrijk voor je oplettendheid om niet lang aan een stuk door te rijden, maar ook voor de gezondheid van uw rug. Maak tijdens uw korte stop een korte wandeling of voer een aantal rek-en-strek oefeningen uit.

Tip 2: Ondersteun uw armen

Bij het aanschaffen van een nieuwe auto, zullen er niet altijd zijsteunen of armsteunen beschikbaar worden gesteld. Het zal niet voor iedereen gelden, maar wanneer een armondersteuning ontbreekt, kan het negatieve effecten hebben op de rest van uw lichaam. Een goede ondersteuning van uw armen draagt bij aan het voorkomen van rugpijn tijdens het autorijden. Het is voornamelijk van belang dat uw schouders niet te veel aanspannen en worden opgetrokken tijdens het autorijden, om zo de schouder- en rugspieren zo ontspannen mogelijk te houden.

Tip 3: Een aangepaste autostoel

Bijna alle standaard auto’s hebben ook vrijwel altijd basis autostoelen. Echter, voor de perfecte autostoel dat rugpijn voorkomt, is het ook mogelijk om een autostoel met optimale pasvorm dat aansluit bij uw postuur en gewicht aan te passen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Scheel, een bedrijf gespecialiseerd in het vak dat de perfecte pasvorm creëert met behulp van aangepaste schuimsoorten.

Uiteindelijk is een comfortabele rit niet alleen veilig voor u, maar ook voor al uw inzittenden!