Rompertjes voor mijn neefje

Rompertjes voor mijn neefje

 

Vanmiddag kwam ik met twee rompertjes aanzetten, mijn bijdrage dus aan de verzorging van mijn neefje – de zoveelste op rij, want eigenlijk elke keer als ik hem bezoek neem ik wel weer wat kleins voor hem mee. Ik ben dol op mijn neefje, dat nu drie weken oud is en bij wie ik echt niet weg te slaan ben. Het is mijn eerste neefje, het kind van mijn oudere broer en zijn vriendin. De eerste keer dat ze het probeerden is het helaas niet goed afgelopen en zodoende lijkt het wel of dit kindje nog eens extra welkom is, alsof we het extra hard vertroetelen. Het is heerlijk om mijn broer zo zorgzaam te zien en onwijs goed van zijn vriendin dat zij soms haar natuurlijke instinct tegengaat en hem echt alleen de verzorging laat doen, tot aan het voeden toe overigens. Zo krijgt en neemt hij echt zijn rol als net zozeer verantwoordelijke ouder. Ook is het echt mooi mijn ouders te zien, die echt stralen nu zij hun eerste kleinkind in de armen kunnen houden. Ikzelf ben minstens zo enthousiast en het is met de rompertjes dat ik bijvoorbeeld ook mijn bijdrage doe aan de vertroeteling van mijn neefje.