Oog voor ballerina keukens

Mijn partner en ik zijn beiden opgegroeid in een nest waar het allemaal nogal modern was, de huishoudens waren modern en de inrichting ook. Zo werkte mijn moeder meer dan mijn vader en deelden zij de taken eerlijk met elkaar. Beiden hielden van ontwerpers waarvan ik in mijn jeugd diverse meubels voorbij heb zien komen, allemaal klassiekers in het design inmiddels. Het is leuk, want toen wij beiden los van elkaar op kamers gingen wonen namen we die stijl mee, zo kenden we het immers. Maar beiden zijn we ons in andere richtingen gaan ontwikkelen, in richtingen los van dit smetteloze karakter. Zeker toen we met elkaar in een ander huis, dat toch al zeer knus was, trokken besloten we een groot deel van dit huis zo te laten als het was. Het geeft echt het gevoel van een geborgen huis en dat is precies wat we wilden. Voor mij geen white cube maar eiken keukens, om maar even een tegenstelling te noemen. Die ballerina keukens vonden we overigens bij Keukenplaats, een winkel die handelt in Duitse makelij. Zo hebben de Duitsers echt oog voor eiken keukens en maken zij dat als geen ander.