Nooit meer onbetaalde facturen met MKB factoring

Debiteuren

Voor bedrijven uit het MKB kan MKB factoring een hele interessante dienst zijn. Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer bedrijven opgericht, die zich bezighouden met het aanbieden van een dergelijke service. Het principe is over komen waaien vanuit Amerika en wordt om die reden ook geregeld American factoring genoemd. Het idee hiervan is, dat een factuur verkocht wordt aan een factoringbedrijf. Dit bedrijf zorgt vervolgens voor de incassering hiervan, waardoor je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. In dit artikel lees je meer over de werking van factoring en de kosten die het met zich meebrengt.

MKB factoring

Redenen om voor MKB factoring te kiezen

Organisaties kunnen om verschillende redenen voor het afnemen van MKB factoring kiezen. Het voornaamste voordeel hiervan is logischerwijs het feit, dat er nooit gewacht hoeft te worden op een betaling van klanten. Het factoringbedrijf zal de betaling doorgaans binnen 24 uur voor je uitvoeren. Of een klant vervolgens wel of niet aan het factoringbedrijf betaalt, is niet meer je eigen verantwoordelijkheid. Er worden dan ook geen extra kosten in rekening gebracht, als er bijvoorbeeld een incassoprocedure op gang moet worden gezet. Ideaal, wanneer je de focus op de kerntaken van je organisatie wilt kunnen behouden! Hoe vaak krijg jij te maken met klanten die hun rekening niet op tijd betalen?

Finqle

Kosten voor het inschakelen van factoringbedrijven

Factoringbedrijven werken vaak met een vergoeding die per factuur betaald wordt. Je bepaalt dus zelf hoe duur het inschakelen van een factoringbedrijf is! Hier speelt ook de overeengekomen betalingstermijn met een klant een rol bij. Des te korter deze betalingstermijn is, des te goedkoper wordt het inschakelen van het factoringbedrijf vaak ook. Op de website van zo’n organisatie vind je de exacte kosten hiervan! Over het algemeen ligt het percentage per factuur tussen de 3 en 5 procent. Kijk daarom zelf maar eens op de website van Finqle.